Android 5 + sähköpostimarkkinointi?

Kirjoittanut APSIS

2015-01-28

Miten uusi Andriod 5 Lollipop vaikuttaa sähköpostimarkkinointiin

Android 5 Lollipop on Googlen mobiililaitteisiin tarkoitetun käyttöjärjestelmän uusin versio. Nimestään huolimatta se ei ole mikään makea uutinen sähköpostin ystäville.

Google on nimittäin poistanut erillisen sähköpostisovelluksen uusimmassa päivityksessään. Sen sijaan käyttäjälle tarjotaan Gmail-sovellusta, joka pystyy nyt noutamaan sähköpostia myös muilta tileiltä, kuten Exchange-, POP- ja IMAP-tileiltä.

Miksi tällä on merkitystä sähköpostimarkkinoinnin kannalta? Vastaus on CSS. 

Ei responsiivisen suunnittelun hyötyjä

Gmail-sovellus ei tue CSS-tyylimäärittelyjä, joten se ei pysty näyttämään mobiilioptimoituja sähköpostiviestejä, joissa on käytetty responsiivista suunnittelua. 

Tältä näyttää responsiivinen viesti Androidin (4.4.2) mukana toimitettavassa mobiiliilaitteen sähköpostisovelluksessa.

Tältä näyttää sama viesti Gmail-sovelluksessa mobiililaitteessa, jossa on Android Lollipop.

Pienellä mobiililaitteen näytöllä vastaanottaja saattaa siis joutua zoomaamaan ja vierittämään sivusuunnassa, mikä häiritsee lukemista.  

Nexus on ensimmäinen, jota tämä koskee. 

Emme vielä tiedä, kuinka suosittu Lollipop tulee olemaan. Toistaiseksi päivitys on saatavana vain tiettyihin Nexus-malleihin, mutta Samsungin ja Sonyn kaltaiset jätit seuraavat todennäköisesti pian perässä.

Sen sijaan tiedämme varmasti, että mobiilioptimoitu suunnittelu on tärkeää. Vuonna 2014 tekemämme tutkimuksen mukaan esimerkiksi 63 prosenttia ruotsalaisista lukee sähköpostia mobiililaitteilla ja 49 prosenttia on sitä mieltä, että huonosti mobiililaitteisiin sopivat viestit heikentävät todennäköisyyttä ostamiselle. 

Androidin suosio kasvaa

Maailmanlaajuisesti käyttöjärjestelmien ykkönen on Android: sen markkinaosuus on 84,7 prosenttiakun taas iOS:n osuus on vain 11,7 prosenttia. Pohjoismaissa mm. Ruotssissa rakastetaan kuitenkin Applea:  StatCounterin mukaan iOS:n osuus liikenteestä on Ruotsissa yli 50 prosenttia, vaikkakin Android on alkanut saavuttaa sitä.

Pysy ajan tasalla!

Tilaa uutiskirjeemme Apsis More ja lue uusimmat uutiset ensimmäisenä.

Kyllä, kiitos!

Sähköposti mobiililaitteissa

Sähköpostia luetaan nykyään enemmän mobiililaitteilla kuin tietokoneella. Olemme selvittäneet, miten ruotsalaiset käyttävät sähköpostia mobiililaitteilla. 

Lataa raportti