DMARC: Mitä se oikein tarkoittaa?

Kirjoittanut APSIS

2016-07-04

Lue tämä huolellisesti mikäli et käytä omaa domainia APSIS Pro-viestiesi "lähettäjäosoitteena" ("from address").

DMARC: What is it about? APSIS Deliverability

 

Gmail ilmoitti hiljattain aikovansa ottaa käyttöön huomattavasti aiempaa tiukemman DMARC-käytännön. Vaikka emme varmasti tiedä milloin tämä tulee tapahtumaan, sähköpostimarkkinoijat ympäri maailman ovat alkaneet valmistautumaan siihen, mitä tämä saattaa aiheuttaa heidän kampanjoilleen. 

Mitä tämä oikein tarkoittaa? Ja mikä ylipäänsä DMARC on?

Vastataksemme näihin kysymyksiin, meidän tulee ottaa askel taaksepäin ja tarkastella jotain muuta mitä eettiset sähköpostimarkkinoijat välttävät: kalastelua.

Ennen DMARC:ia oli kalastelu

Kalastelu on ollut iso ongelma aina sähköpostin alkutaipaleelta lähtien. Yksi klassinen kalastelutapa on käyttää osoitetta @paypal.com "lähettäjäosoitteena" sähköposteissa huijatakseen vastaanottajat luovuttamaan arkaluonteista tietoa.

Estääkseen nämä kalasteluyritykset, sähköpostipalveluntarjoajat (ESP) kehittivät DMARC-standardin (“Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance”). Tämä käytäntö määrää jokaisen sähköpostin oikeaksi todentamisen ja päättää hyväksyäkö vai hylätäkö viestin. 

Tämä päivänä, DMARC on käytössä kaikilla suurilla sähköpostipalveluntarjoajilla kuten Gmaililla, Yahoolla ja AOL:llä. Tämä on win-win-tilanne: DMARC luo luottamusta lähettäjän ja vastaanottajan välille samalla kun se hankaloittaa kepulikonsteja yrittävien tahojen toimimista markkinoilla.

Valitettavasti on olemassa riski, että myös rehelliset sähköpostimarkkinoijat (jotka eivät voisi kuvitellakaan kalastelevansa), kärsivät tiukasta DMARC-käytännöstä. 

Kiinnostuitko sähköpostin toimitettavuudesta? Katso mielenkiintoinen infografiikkamme sähköpostin matkasta inboxiisi

ESP:t, joilla on tiukka DMARC-käytäntö

Osa ESP-tarjoajista, kuten Yahoo ja AOL noudattavat jo tiukkaa DMARC-käytäntöä, joka saattaa vaikuttaa esim. APSIS Pron tai muiden sähköpostimarkkinoinnin järjestelmien viestien toimitettavuuteen. 

Tiukka DMARC-käytäntö tarkoittaa, että sähköposti, joissa Yahoo on "lähettäjäosoitteena" saatetaan hylätä mikäli se lähetettiin tuntemattomalta serveriltä. 

Kuvitellaan, että käytät osoitetta etunimi.sukunimi@yahoo.com "lähettäjäosoitteenasi” sähköposteissa, jotka teet APSIS Pro:ssa. Kun sähköposti arvioidaan Yahoon DMARC-käytännön mukaisesti, se hylätään sillä "lähettäjäosoite" on Yahoo-osoite, mutta lähettävä serveri on todellisuudessa APSIS Pro.

 

Entäpä sitten DMARC:in valoisa puoli? Se ei vaikuta niihin, jotka käyttävät omaa domainia "lähettäjäosoitteena” (eli etunimi.sukunimi@yourcompany.com).

 

Tämän vuoksi, me APSIKSELLA suosittelemme aina käyttämään omaa domainia lähettäessäsi viestejä asiakkaillesi. Mikäli et jostain syystä voi käyttää omaa domainia sähköpostiviestien lähetykseen, voi käyttää myös tarvittaessa sub-domainia. Tällöin sähköpostisi näyttää tämänkaltaiselta: noreply@yourcompany.anpdm.com. Ota meihin yhteyttä mikäli haluat kuulla lisää tästä ratkaisusta.

Gmail ja muut ESP:t

Kuten aiemmin kerroimme, Gmail ilmoitti hiljattain ottavansa pian käyttöön tiukemman DMARC-käytännön. Tämä siis tarkoittaa, että mikäli käytät Gmail-osoitetta "lähettäjäosoitteenasi", voi luvassa olla toimitettavuusongelmia ulkopuolisen serverin vuoksi. 

Ja Gmail ei ole ainoa: Hotmailin ja muiden ESP-tarjoajien odotetaan ottavan tiukempi DMARC-käytäntö käyttöönsä pian.

Oman domainin DMARC -konfigurointi

Onneksi, mikäli yritykselläsi on oma domain, sinulla on mahdollisuus muuttaa DMARC toiveidesi mukaiseksi: voit asettaa vastaanottavat serverit hyväksymään muiden servereiden kautta lähetettyjä sähköposteja oman domainisi kautta (vaikka SPF tai DKIM todennukset eivät hyväksyisi niitä). Tällä tavoin voit välttää toimitettavuusongelmat ja parantaa mahdollisuutta sille, että viesti oikeasti saavuttaa vastaanottajasi inboxin.  

DKIM:in konfigurointi mahdollistaa, että vastaanottava serveri näkee APSIS Pro -sähköpostien olevan oman domainisi todentamia. Mikäli olet kiinnostunut DKIM-ratkaisusta, olethan yhdessä omaan kontaktihenkilöösi APSIKSELLA. Autamme mielellämme!

Onko sinulla muita kysymyksiä sähköpostiin liittyen? Ota yhteyttä APSIKSEN toimitettavuus asiantuntijoihin - he auttavat sinua kysymyksissäsi ja pulmissasi!