Kysy sähköpostisuunnittelijalta

Kirjoittanut APSIS

2016-07-15

Kysy sähköpostisuunnittelijalta: Viivojen korjaukset Outlook 2016 -versiossa

Sähköpostisuunnittelijamme APSIKSELLA tekevät taikojaan joka päivä, jotta viestit erottautuisivat edukseen.

Aina on kuitenkin rajoituksia mitä voi ja ei voi tehdä sähköpostia suunnitellessa. Sähköpostin luominen, joka olisi yhteensopiva Microsoft Outlook 2016 kanssa, on ollut varsinainen pähkinä purtavaksi. 

Tämän vuoksi sähköpostisuunnittelijamme Tim Hansson APSIKSEN Creative Services -osastolta päätti tehdä askel askeleelta oppaan miten ratkaista tietty ongelma Outlook 2016:ssa. 

Miten korjata "ärsyttävät" viivat Outlook 2016:ssa

Jo vuosien ajan, Outlook on ollut haasteellinen mahtavan näköisiä sähköposteja suunnitellessa. Mitä tapahtui esimerkiksi Outlook 2016 kanssa? Pian sen julkistamisen jälkeen huomasimme outoja viivoja, joita ilmeistyi eri kohtiin sähköpostia, kuten alla olevassa esimerkissämme: 

 

Päiväkausia kului ja tulimme lähes hulluiksi pähkäillessämme miksi näitä viivoja ilmaantuu viesteihimme. Lopuksi, kolusimme internetin lähes ylösalaisin etsiessämme ratkaisua, mutta turhaan.

Yhtenä kauniina päivänä, urheat soturimme kuitenkin löysivät vian syyn ja saivat korjattua sen niin, että nämä ärsyttävät viivat saatiin poistettua.

Näin teimme sen:

1.   Vaihtamalla kappaleen taustaväri vastaamaan sisällön taustaväriä pystymme myös kontrolloimaan viivan väriä, joka ilmaantuu uutiskirjeeseen:

<style type="text/css">

body {

...

background-color: #ffffff; <!-- Controls the color of the lines -->

}

</style>

 

Mutta meillä oli vielä ongelma: viiva jatkui oikealla puolella (katso alla). 

 

2.     Keräämällä sisältö taulukkoon ja lisäämällä "overflow:hidden;" <td> tag:iin, saamme piilotettua oikealla puolella olleen viivan:

<table width="600" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center">

<tr valign="top">

 <td style="overflow:hidden;">

  ...

 </td>

</tr>

</table>

 

Lopputulos:

 

Huomaathan, että tämä toimii parhaiten malleissa, joissa on kokonaan sama taustaväri. 

Huomionarvoisia seikkoja:

Ennen kun ryhdyt taistoon näitä viivoja vastaan, kysy itseltäsi: onko Outlook vaivan arvoinen?

Tähän kysymykseen on kaksi eri vastausta. Oletko kontaktoimassa kuluttajia (B2C)? Jos olet niin silloin tämä ei ole vaivan arvoista. Mikäli sen sijaan olet tavoittelemassa yritysasiakkaita (B2B), niin silloin vastaus on kyllä, valitettavasti se on vaivan arvoista.

Mikäli sinulla on valkoinen taustaväri koko sähköpostissasi, niin sinulla ei ole hätää. Viivat ovat rakenteen taustavärejä, hankala seikka on eri taustavärit eri osassa uusiskirjettäsi.

(Se voi aiheuttaa ongelmia, sillä viivojen väri tulee rakenteen taustavärin perusteella.) Pointtina: on mahdollista nähdä vain viivojen värisävy.

Muista myös tarkkailla Outlookin reunuksia, joita ei voi poistaa. Mikäli sisällön takana on jokin muu väri kun valkoinen, se saattaa näyttää oudolta. 

 


Tim Hansson APSIS Email Designer profile

Tim Hansson on sähköpostisuunnittelija APSIS Creative Services -osastolla

Onko sinulla kysyttävää sähköpostisuunnittelusta? Ota yhteyttä mahtaviin Creative Services -asiantuntijoihimme, heiltä mitä todennäköisimmin löytyy vastaus!