Maksimoi videon vaikutus markkinoinnin automaatiolla

Kirjoittanut APSIS

2017-11-29

Kun kilpailu asiakkaiden huomiosta kovenee, videosta tulee tehokas tapa vangita kiinnostus ja edistää sitoutumista. Mutta kuinka videota voidaan käyttää liidin käsittelyyn myyntiputken läpi? 

Video - trendi, joka kasvaa edelleen

Tänä päivänä videot hallitsevat sosiaalisen median näkymiä. Myös yritykset ovat alkaneet ymmärtää videon potentiaalia. Videomarkkinointiyritys TwentyThreen mukaan video on sosiaalisten medioiden tehokkain tapa ajaa sitoutumista ja bränditunnettuutta eteenpäin. Lisäksi videoiden arvioidaan edustavan 80% kaikesta verkkoliikenteestä vuonna 2020.

Siinä suuressa määrässä videoita, jotka sekä viihdyttävät että kouluttavat meitä, sinä markkinoijan osassa voit todellakin onnistua tavoittamaan asiakkaasi – ja saavuttaa näinollen fantastisia tuloksia. Yrityksillä, jotka käyttävät videoita osana markkinointistrategiaansa, on keskimäärin 27 % korkeampi klikkaus- ja 34 % korkeampi konversioaste.

Ehditkö vangitsemaan asiakkaan huomion?

Tämän päivän valtavan tietomäärän vuoksi sinulla on vain muutama sekunti aikaa asiakkaan huomion vangitsemiseen. 

Yleensä sanotaan, että asiakkaan keskimääräinen keskittymiskyky verkossa on 8 sekuntia –  toisin sanoen lyhyempi kuin kultakalan. Tämä merkitsee aivan uusia edellytyksiä meille digimarkkinoijille. 

Video luo brändillesi persoonallisemman ja inhimillisemmän sävyn. 

Videoiden klikkausprosentit ovat myös hämmästyttävän hyvät. Tilastot osoittavat esimerkiksi, että klikkausaste voi nousta jopa 62 prosentilla, jos video upotetaan sähköpostiviestiisi.

Ajattele itsestään selvien mittareiden ulkopuolelle

Vaikka video voikin olla ihanteellinen tapa vangita uusia liidejä, sitä tulee käyttää suhteessa yleiseen strategiaan. 

Videota ei pidä nähdä erillisenä kanavana, vaan sitä tulee pikemminkin käyttää täydentämään ja vahvistamaan muita kampanjoitasi. Vasta silloin voit käyttää videota työkaluna asiakkaiden konvertoimiseen ja tulosten tuottamiseen.

Monet tekevät virheen keskittymällä itsestään selviin mittareihin, kuten näyttökertojen ja tykkäysten lukumäärään. Koska video on fantastinen työkalu kiinnostuksen ja asiakaskontaktien luomiseen, olisi turhaa tyytyä pelkkiin mittapisteisiin, jotka näyttävät hyviltä paperilla, mutta joita ei voida muuttaa tärkeiksi tiedoiksi, jotka luovat oikeita tuloksia.

Todellisten tulosten saavuttamiseksi sinun tulee erottaa jyvät akanoista. Näyttöjen lukumäärä saattaa antaa miellyttävän tunteen, mutta mikä todella merkitsee? Se, voitko tunnistaa ja pisteyttää heidät, jotka katsovat videoitasi. 

 

Integroitu tieto - parempi tieto

Markkinoinnin automaatio mahdollistaa relevanttien, personoitujen viestien lähettämisen oikea-aikaisesti vastaanottajan käyttäytymiseen perustuen. 

Jos hyödynnät videoita markkinointistrategiassasi ja –automaatiossa, on ehdottoman tärkeää, että myös ne ovat relevantteja vastaanottajalle.

Integroimalla tiedot, saat selkeämmän kuvan siitä, ketkä ovat kiinnostuneita liikkuvasta sisällöstäsi. Lisäksi voit valvoa, pisteyttää ja lämmittää liidejäsi vielä lisää ennen kuin luovutat ne myynnille.

 

60 sekunnin sääntö: totta vai tarua?

Yleensä sanotaan, että 60 sekuntia on kullanarvoinen sääntö videoiden pituudeksi. Vaikka tämä onkin hyvä yleisohjeistus, ei ole kiveen kirjoitettu, että se pitää paikkansa koko asiakaspolun läpi. 

TwentyThreen tekemän tutkimuksen mukaan lyhyemmät videot saavat suuremman yleisön, mutta todellinen sitoutuminen tapahtuu vasta 15 minuutin kuluttua. Tällöin saavutetaan yli puolet kaikista sitoutumisista.

Videon pituudesta riippumatta sisältösi tulee perustua kävijän ilmaisemaan kiinnostukseen ja hänen statukseensa asiakaspolulla. Tässä kaksi esimerkkiä havainnollistamaan tilannetta: 

                      
                      Antti katsoi 60 sekunnin pituisen videon tuotteista A ja B, mutta päätti kelata osan ohitse tuotteesta B. 
 
                      Villen asiakaspolku alkoi samaisella videolla, mutta sen jälkeen hän päätti klikata vielä verkkosivustolle katsoakseen viisi muuta videota.
 
 

Antti on myyntiputken alussa ja vaikuttaa olevan kiinnostunut tuotteesta A. Jos hänelle lähetetään pitkä video, joka selittää tuotteen A edut, se saatetaan käsittää väärin suhteessa ilmaistuun sitoutumisasteeseen. Markkinoinnin automaation avulla voidaan käyttää pisteytystä ja näin ollen tarjota enemmän räätälöityä sisältöä, joka rakentaa vähitellen Antin kiinnostuksen tuotteeseen.  

Ville puolestaan on klikannut useampia videoita ja näin ollen ilmaissut suurempaa halua sitoutua yritykseen. Näin ollen hänet katsotaan kuumemmaksi liidiksi, joka on valmis pidempiin ja syvemmälle pureutuviin videoihin – esimerkiksi webinaariin. 

Vaikka onkin tärkeää käsitellä sekä Anttia että Villeä, todennäköisempää on, että Ville tulee konvertoitumaan asiakkaaksi lähitulevaisuudessa. Ilman markkinoinnin automaatiota eri sisältö Antille ja Villelle olisi pitänyt tehdä manuaalisesti, jolloin se olisi ollut huomattavasti hankalampaa ja työläämpää. 

Markkinoinnin automaatio tekee videosta enemmän kuin työkalun. Käyttämällä tietoja, jotka perustuvat asiakkaan käyttäytymiseen ja mielenkiintoon, videoista tulee väline, joka voi tarjota täydellistä tehostusta läpi koko asiakaspolun. Näin sinä ja brändisi ovat ylimpänä vastaanottajan mielessä.

Haluatko tietää enemmän siitä, kuinka voit muuttaa verkkosivuvierailijan kuumaksi liidiksi? Lataa käsikirjamme.