Miksi sähköpostin todennus on tärkeämpää kuin saatat ajatella

Kirjoittanut APSIS

2018-07-23

Mitä sähköpostin todentaminen (autentikointi) on ja miksi sinun pitäisi laittaa se etusijalle? Sähköpostin todennus saattaa vaikuttaa pieneltä yksityiskohdalta sähköpostimarkkinoinnin kokonaiskuvassa. Se on kuitenkin juurikin toimitettavuuden määrittävä tekijä, joka estää huijaamisen ja ylläpitää luotettavaa suhdetta tilaajiesi kanssa. Kerromme sinulle miksi.

Woman holding phone email

Todentaminen varmistaa toimitettavuuden ja estää vilppejä

Todentaminen saattaa kuulostaa melko tylsältä termiltä, joka on tarkoitettu teknisesti taitavien sähköpostiohjelmoijien silmille ja korville. Todentamisen pitäisi kuitenkin olla yksi pääprioriteeteistasi sähköpostimarkkinoijana.

Pohjimmiltaan sähköpostin todennus vakuuttaa toimitettavuuden todistamalla, ettei sähköposti ole väärennetty. Se on luottamusmenettely, joka todentaa lähettäjän estämällä haitalliset ja vilpilliset sähköpostin käyttötarkoitukset kuten kalastelun tai roskapostin lähettämisen.

Sähköpostin todennuksen sisäiseen toimintaan kuuluu se, että sähköpostin tai internetin palveluntarjoaja tunnistaa ja vahvistaa lähettäjän IP-osoitteen avulla. Tällä tavalla protokolla tekee sähköpostin toimittamista koskevia päätöksiä.

Mutta miksi sen pitäisi kiinnostaa sinua markkinoijana?

Kuvittele tämä: verkko-osoitteesi tai palvelimesi kaapataan puutteellisen turvan takia, sähköpostisi eivät tavoita tilaajiasi ja tilastosi kääntyvät punaisen puolelle...

Vaikka todentaminen saattaa kuulostaa teknikon osaamisalueelta, sinä markkinoijana kannat suuren osan vastuusta (puhumattakaan tilivelvollisuudesta, jos jokin menee pieleen...). Tässä on nimittäin jutun juju: jos todennus epäonnistuu, sähköpostisi joko hylätään tai ne joutuvat tuhoisaan roskapostin ja mustalistojen kierteeseen.

Miten ja miksi sinun pitäisi todentaa sähköpostisi?

Mitä teknisiä standardeja voit ottaa käyttöön ja mitä menetelmiä voit hyödyntää välttääksesi vilpillisen sähköpostimarkkinoinnin ja epäonnistuneen lähetyksen vakavat seuraukset? Käytössäsi on kolme protokollaa. Ne ovat:

  • DKIM
  • SPF
  • DMARC

Ilman näitä sähköpostin todennustietueita ja -mekanismeja roskapostittajat ja huijarit voivat toimia vapaasti. Tekninen protokolla toimii tavallaan suojamuurina tarkistamalla lähettäjän oikeellisuuden ja karsimalla identiteettivarkaudet, joita tapahtuu, kun palvelimesi tai IP-osoitteesi kaapataan. Loppujen lopuksi todennus suojelee brändiäsi, identiteettiäsi ja mainettasi.

DKIM

DomainKeys Identified Mail (DKIM) käyttää salausavainta todentaakseen, ettei sähköpostin sisältöä ole muunneltu matkalla lähettäjältä vastaanottajalle. Yksinkertaisemmin ilmaistuna se vahvistaa, että tilaajasi saama sähköposti on sama kuin minkä todella lähetit.

SPF

Sender Policy Framework (SPF) on DNS-pohjainen (Domain Name System) vahvistusprotokolla, joka estää sähköpostien väärentämisen. Mekanismi vahvistaa ne IP-osoitteet, jota saavat lähettää sähköposteja tietystä verkko-osoitteesta.

Voimassa olevien osoitteiden lista kootaan SPF-tietueeseen. Näin roskapostisuodattimet nappaavat brändisi edustajiksi tekeytyvät huijarit, jotka yrittävät päästä käsiksi arkaluonteisiin tietoihin petollisissa tarkoituksissa, koska heidän osoitteitaan ei ole varmennettu.

DMARC

Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance (DMARC) on liideri sähköpostin todennuksessa. Miksi? Koska se yhdistää SPF- ja DKIM-protokollat yhtenäiseksi kehykseksi.

DMARC perustuu kahteen todennusprotokollaan, ja se tarjoaa ominaisuuksia kuten raportointi, toimintatapojen määrittely ja identiteettien yhtenäistäminen. Tämä tarjoaa toisen suojakerroksen toistuvia kalasteluyrityksiä vastaan sekä vahvistaa ja varmistaa toimitettavuuden.

Tarvitsetko apua varmistaaksesi sähköpostisi todennuksen? Toimitettavuustiimimme sekä oma yhteyshenkilösi auttavat sinua mielellään!