Miten teen houkuttelevan kutsun?

Kirjoittanut APSIS

2015-01-12

On hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään ennen kuin lähetät vastaanottajillesi kutsun - oli kyse sitten tapahtumasta tai vaikka kyselytutkimukseen osallistumisesta. Ajattele kutsua alkupalana. Varmista, että osallistujien ruokahalu kasvaa, ja että he ostavat sekä alku-, pää- että jälkiruoan.

Pidä nämä asiat mielessäsi, kun kirjoitat sähköpostikutsua:

1. Pidä kutsun teksti lyhyenä

Kutsun täytyy olla lyhyt ja yksinkertainen. Kirjoita henkilökohtaisesti, helppolukuisesti ja innostavasti. Jos nimettömyys ei ole tärkeää, voit aloittaa kutsun kirjoittamalla Hei ja sitten lisätä vastaanottajan nimen (Hei Katri Hurskainen). Juoksevassa tekstissä vastaanottajaa on hyvä sinutella, ei teititellä. Se antaa henkilökohtaisen ja ystävällisen tunteen. Muista, että puhuttelet henkilöä.

2. Tee kutsuun houkutteleva otsikko

Otsikon täytyy kertoa suoraan, mistä kutsussa on kysymys. Tämä on erityisen tärkeää, kun kutsu tehdään internetissä. Vältä sanoja, joita voidaan pitää roskapostina. Jos teet kutsun yrityksen nimissä, kirjoita yrityksen nimi myös viestin otsikkoon.

Muista sähköpostiviestin avauskertojen määrän perustavat menestystekijät:

  • Lähetä kirjeesi oikeaan aikaan.
  • Keksi houkutteleva otsikko.
  • Muista maineesi viestin lähettäjänä.

Varmista myös, että kutsusi toimii kaikissa tavallisimmissa sähköpostiohjelmissa kuten Gmail, Hotmail, Outlook 2003 ja 2007, Lotus Notes ja muut. Kutsu, jota ei voi lukea tavallisimmilla sähköpostiohjelmilla, vaikuttaa todennäköisesti negatiivisesti vastausten määrään.

Yhteenveto houkuttelevan kutsun luomiseen:

  • Tee kutsusta mielenkiintoinen ja houkutteleva.
  • Vastaa kysymyksiin mitä, missä, milloin, miksi ja RSVP.
  • Ilmoita yhteystiedot.
  • Testaa kutsusi eri sähköpostiohjelmissa ennen lähettämistä.

Tutustu APSIS-tapahtumanhallintatyökaluun ja kysy lisää kutsujen hallinnasta digiasiantuntijoiltamme.

Tapahtumakutsut

1. Tärkein ensin


Sijoita tärkeimmät asiat kutsun alkuun. Näin vastaanottajan on helppo tarkistaa tärkeät tiedot myös jälkikäteen. Houkuttelevan otsikon lisäksi voi olla hyvä lisätä kutsun alkuun pari riviä, joilla perustelet, miksi vastaanottajan kannattaa tulla tilaisuuteen. Paljastetaanko tilaisuudessa jokin uutinen, onko paikalla kiinnostavia henkilöitä tai saavatko tilaisuuteen osallistujat jotain, jonka saaminen edellyttää osallistumista?

2. Tarkistuslista: mitä, missä, milloin, miksi ja RSVP


Tarkista vielä, että kutsusta löytyy vastaus seuraaviin asioihin:

- Mitä: mikä tilaisuus on kyseessä
- Missä: missä tilaisuus järjestetään (osoite + saapumisohjeet)
- Milloin: päivämäärä ja kellonaika
- Miksi: miksi tapahtumaan kannattaa tulla paikan päälle
- RSVP: miten saapumisesta tulee ilmoittaa ja mihin mennessä
 

Tutkimuskutsut

Jos kutsun tarkoituksena on saada lisää vastaajia tutkimukseen, muista myös seuraavat asiat:

1. Kerro, miksi tutkimus tehdään

Vastaajille on tärkeää tietää, miksi tutkimus tehdään ja mihin se johtaa. Jos tämä sanoma ei ole tarpeeksi selkeä, monet jättävät vastaamatta. Vastaajien on tunnettava, että heidän panoksensa johtaa johonkin, joka vaikuttaa heihin itseensä. Vastaanottajan ensimmäinen kysymys on usein: Kuinka tämä tutkimus luo arvoa minulle tulevaisuudessa?

2. Tähdennä, että tutkimus on lyhyt

Olemme vähän liiankin tottuneita siihen, että tutkimukset ovat pitkiä ja aikaavieviä. Siksi ne yleensä joutuvat roskakoriin. Tähdennä, että tutkimuksesi ei ole pitkä. Kerro vastaajille jo varhaisessa vaiheessa, että kyseessä on lyhyt tutkimus, johon vastaaminen kestää korkeintaan viisi minuuttia. Ole aina rehellinen ajan ja pituuden suhteen.

3. Anna vastaajille aina jotain takaisin

Vastaajilla on yhtä vähän aikaa kuin sinullakin. Anna heille jotakin takaisin palkinnoksi siitä, että he käyttävät aikaansa sinun auttamiseksesi. Kerro jo kutsussa, kuinka he hyötyvät tutkimukseen osallistumisesta. Ne, jotka vastaavat, voivat saada jonkin lahjan, alennusta seuraavasta ostoksesta tai muuta vastaavaa. Varmista, että erotat tarjouksen kyselyn vastauksista niin, että tutkimukseen voi osallistua nimettömästi, vaikka osallistuukin tarjoukseen. Lisätietoa nimettömyydestä löytyy luvusta 7.

4. Laita tutkimukselle päättymispäivä

Anna vastaajille päättymispäivä. Se luo selvän kehyksen tutkimukselle sekä käsityksen tutkimuksen laajuudesta.

5. Kerro, kuinka tulokset aiotaan julkistaa

Useimmat tutkimukseen osallistuvat haluavat tietää, kuinka ja milloin tulokset julkistetaan. Jos mahdollista, kerro tarkka päivämäärä. Anna mielellään mahdollisuus tutustua tuloksiin eri tavoin, kuten esimerkiksi kirjeitse, sähköpostitse tai verkkosivuston avulla.

6. Liitä mukaan yhteystiedot

Muista yhteystiedot! Se on ESOMAR:in (säätelee markkina- ja mielipidetutkimuksia) suositus ja sen ansiosta tutkimuksesi vaikuttaa vakavasti otettavammalta. Lisää sen yhteyshenkilön tiedot, joka on tutkimuksen takana. Anna mahdollisuus ottaa yhteyttä tähän henkilöön, jos vastaajilla on kysyttävää. Yritä välttää pelkkää osaston ja yrityksen nimeä allekirjoituksessa.

7. Salassapito ja nimettömyys

Kerro, missä ja miten vastauksia käytetään. Anna vastaajille mahdollisuus osallistua nimettöminä. Niiden, jotka eivät halua olla nimettömiä, täytyy tuntea itsensä varmaksi valinnassaan. Kerro asiakkaille myös, kuinka heidän henkilötietonsa tallennetaan. Loukkaamattomuus- ja nimettömyyssääntöjen sisällöstä kertominen on arvokas asia asiakkaille.

8. Ei kiitos tuleville tutkimuksille

Älä pakota vastaajia vastaanottamaan tulevia tutkimuksia. Anna heille sen sijaan mahdollisuus sanoa ei kiitos sellaiselle tarjoukselle. Anna asiakkaille mahdollisuus tehdä se verkkosivustollasi olevan lomakkeen avulla tai sähköpostikutsussa olevan linkin kautta.


Haluatko kuulla lisää APSIS kutsu- ja kyselytyökaluista sekä automaatioratkaisuista? 
Tilaa ilmainen demo ja näe miten APSIS kutsu- ja kyselyratkaisut toimivat käytännössä